Οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας οδήγησαν προς στιγμή το δείκτη S&P 500 σε bear market, που σημαίνει πτώση 20% από τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου. Ωστόσο, σε μία εντυπωσιακή αλλαγή πλεύσης προς το τέλος της συνεδρίασης, ο δείκτης όχι μόνο κατάφερε να «μαζέψει» τις απώλειές του αλλά και να περάσει προς στιγμή και σε θετικό έδαφος. 

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,01%, στις 3.901,37 μονάδες, αφού όμως νωρίτερα είχε καταγράψει απώλειες 2,3%. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, ο δείκτης υποχωρούσε 20,9% από το ρεκόρ του Ιανουαρίου. Στο κλείσιμο όμως, ο δείκτης υποχωρούσε 19%. Παρότι έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τη bear market, είναι η πρώτη φορά που διολίσθησε σε καθοδική αγορά από το Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού είχε φθάσει στο απόγειό της.

Αντίθετα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο επτά μονάδων βάσης στις 31.261,24 μονάδες, αφού όμως αρχικά είχε υποχωρήσει 600 μονάδες βάσης στα χαμηλά της συνεδρίασης. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,3% και έχει ήδη εισέλθει σε bear market, απέχοντας περίπου 30% από τα ιστορικά υψηλά του. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow υποχώρησε 2,9%, καταγράφοντας πτώση για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, που αποτελεί το πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από το 1923. Ο S&P 500 υποχώρησε 3%, ενώ ο Nasdaq 3,8%. Και οι δύο δείκτες υποχωρούν για έβδομη συναπτή εβδομάδα. 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *