Πάνω από 800.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με οφειλές ύψους 2,26 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο οι οποίες δημιουργήθηκαν από το Μάρτιο 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021 αναμένεται να ωφεληθούν από τη νέα γενναία ρύθμιση χρεών στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές που βεβαιώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα σε

·         36 άτοκες ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% από 24 άτοκες ή 48 έντοκες που ίσχυε έως τώρα

·         Με πρώτη δόση να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η ρύθμιση αφορά 133.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα και 295.195 φυσικά πρόσωπα με οφειλές που ανέρχονται σε 2,6 δις. ευρώ προς το Δημόσιο.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν :

·         Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υπάγονται στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020, η οποία καλύπτει το 78% των επιχειρήσεις και ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας. Εργαζόμενοι που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής ή συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Συν-εργασία»

·         Ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια και έχουν υποβάλλει δήλωση COVID

·         Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την συγκεκριμένη περίοδο.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα επανένταξης σε ρυθμίσεις οφειλών όπως η 100 ή 120 δόσεων όλων των πληττόμενων που δεν κατάφεραν να τις κρατήσουν. Η επανένταξη θα γίνει με  τους ίδιους όρους που είχαν και με καταβολή της δόσης του Αυγούστου ενώ οι δόσεις που χάθηκαν θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Ραλλού ΑλεξοπούλουSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *