Χαμηλή διείσδυση στο ευρύ κοινό αλλά αξιοσημείωτη απήχηση στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς εμφανίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει άγνωστος σε μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ALCO οι θετικές γνώμες για τον κ. Κασσελάκη είναι στο 25% του συνολικού πληθυσμού. Επίσης, ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των θετικών απόψεων προς το πρόσωπό του είναι μάλλον χαμηλό για αρχηγό κόμματος (58%). Ταυτόχρονα, όμως, το 30% των ερωτηθέντων δεν εκφράζει άποψη για τον κ. Κασσελάκη κάτι που επιβεβαιώνει ότι ένας στους τρεις πολίτες δεν έχει προλάβει να διαμορφώσει άποψη για ένα πρόσωπο που συμμετέχει μόλις ένα μήνα στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ το 23% δηλώνει ότι δεν έχει διαμορφώσει γνώμη για τον Κασσελάκη κάτι που δείχνει ότι το μέλλον θα κρίνει την πορεία της δημοτικότητάς του.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ένας στους τέσσερις μετακινηθέντες ψηφοφόρους (25%) προς τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει τον Ιούνιο «άλλο κόμμα» ενώ το 12% δεν είχε ψηφίσει καθόλου. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι μόλις τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο 67% ο κ. Κασσελάκης φαίνεται αφενός να μην πείθει ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αφετέρου να απευθύνεται σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Λίγες οι θετικές αλλά και οι αρνητικές γνώμες

Δύο όψεις για το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη προκύπτουν και από τη δημοσκόπηση της MRB. Ειδικότερα το 69,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι» σίγουρα ή μάλλον» δεν θα τον ψήφιζε για πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης κατατάσσεται τέταρτος πολιτικός αρχηγός σε δημοτικότητα με 18,1%, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (37,5%), τον Δημήτρη Κουτσούμπα (31,4%) και τον Νίκο Ανδρουλάκη (22,3%). Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης είναι ταυτόχρονα και ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες στο εκλογικό σώμα (36,2%) την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει 44,8% αρνητικές γνώμες και ο Νίκος Ανδρουλάκης 46,4%. Αυτή η φαινομενικά παράδοξη εικόνα οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι το 45,7%, δηλαδή σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της χώρας δεν έχουν σχηματίσει ακόμη γνώμη για τον κ. Κασσελάκη.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB το 50,8% των πολιτών που αυτοτοποθετούνται στην Αριστερά/Κεντροαριστερά χαρακτηρίζουν «θετική εξέλιξη» για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο μεταξύ των εκλογέων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μόνο το 61,4% έχει την ίδια άποψη. Παράλληλα, το 44,4% των Αριστερών/Κεντροαριστερών δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να τον ψηφίσουν για πρωθυπουργό.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *