Για ένα χαλαρό απόγευμα ή βράδυ Μεγάλης Παρασκευής τα wine bar στο κέντρο της πόλης αποτελούν ιδανική και αρκετά ήσυχη επιλογή.

Πάρτε την παρέα ή την οικογένειά σας απολαύστε ένα ποτήρι κρασί και συνοδέψτε με νόστιμες προτάσεις στο κλίμα των ημερών.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει και ένα cozy πατάρι με vintage διακόσμηση, λίγα τραπέζια και μια τζαμαρία για χάζι.

Fabrica De Vino

Πού θα πιείτε το κρασί σας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής – Newsbeast

Σημείο αναφοράς εκτός από τις πολυάριθμες επιλογές που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα οινική του λίστα και η τεράστια μπάρα που κυριαρχεί στο χώρο. Το Fabrica De Vino (Εμμανουήλ Μπενάκη 3) στα Εξάρχεια τιμά ιδιαιτέρως τον ελληνικό αμπελώνα με περισσότερες από 600 ετικέτες, από τις οποίες οι 150 περίπου σερβίρονται και σε ποτήρι. Σερβίρει νόστιμες συνοδευτικές επιλογές σε μορφή tapas.

By the glass

Πού θα πιείτε το κρασί σας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής – Newsbeast

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί στο κέντρο.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνα και της μουσικής.

Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στο κατάλογο.

Oinoscent

Πού θα πιείτε το κρασί σας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής – Newsbeast

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με 40 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Διοργανώνει και βραδιές οινογευσίας και παρουσίασης κρασιών.

Materia Prima

Πού θα πιείτε το κρασί σας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής – Newsbeast

Με διττή λειτουργία, αυτή της κάβας και εκείνη του wine bar, το Materia Prima (Φαλήρου 68) στο Κουκάκι, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους οινόφιλους της γειτονιάς, και όχι μόνο. Διαθέτει περίπου 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και γευστικές προτάσεις –πλατό τυριών και αλλαντικών, καρπτάτσιο, ζεστή σούπας ημέρας, γλυκά κ.α.– να συνοδεύσετε την οινική επιλογή σας.

Bobo

Πού θα πιείτε το κρασί σας το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής – Newsbeast

Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960 στο Κουκάκι (Αναστασίου Ζίννη 36) το BoBo είναι ένα παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *