Σε ράλι επιδόθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με οδηγό τις Apple, Tesla και άλλες μετοχές ανάπτυξης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στον απόηχο των ιδιαίτερα θετικών στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, τα οποία απομάκρυναν κάπως τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 431,17 μονάδες ή 1,34%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,02%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,76%.

Πρόκετιαι για την τελευταία προσπάθεια της αγοράς να ανακάμψει μετά τις πρόσφατες απότομες απώλειες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση επί έξι συναπτές εβδομάδες, στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από το 2011, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε για επτά διαδοχικές εβδομάδες, στην πιο παρατεταμένη πτώση από το 2011. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο S&P 500 και ο Dow υποχωρεί 14,2% και 10,1% αντίστοιχα.   

Oι 10 από τους 11 κλάδους του δείκτη S&P 500 σημείωσαν άνοδο, με χρηματοοικονομικά, πρώτες ύλες και τεχνολογία να καταγράφουν άνοδο άνω του 2%. 

Οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,9% τον Απρίλιο, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα οχήματα εν μέσω της βελτίωσης της προσφοράς και των συχνών εξόδων τους σε εστιατόρια. Στήριγμα προσφέραν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που ενισχύθηκε 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, αρκετοί  ανησυχούν για το εάν οι μετοχές μπορούν να διατηρήσουν τα κέρδη τους εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομία μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση. «Παρά την ανάκαμψη της αγοράς, η θέση μας παραμένει bear», αναφέρει ο Κρις Σενιέκ, επικεφαλής επενδύσεων της Wolfe Research. 

«Κοιτάζοντας στο παρελθόν, η ανάκαμψη αυτή μπορεί να διαρκέσει μία εβδομάδα ή δύο», αναφέρει ο Κρις Μέρφεϊ της Susquehanna.

Οι μετοχές που επλήγησαν περισσότερο τις τελευταίες συνεδρίασης, Μicrosfot, Apple, Tesla και Amazon, ενισχύθηκαν από 1,3% έως 4,4%, προσφέροντας στήριγμα στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

Σε άνοδο και οι μετοχές του κλάδου ημιαγωγών  O δείκτης τραπεζών του S&P 500 ενισχύθηκε 3,1%, με τη Citigroup να κάνει άλμα 7,9% από τη στιγμή που η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε επένδυση ύψους 3 δισ.δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα. 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *