Δύο χώροι, κατάστημα κι αποθήκη, όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ γνωστών εταιριών εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Συνελήφθη ένας άνδρας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας που αναζητείται, Έλληνες και οι δύο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκε κατάστημα – αποθηκευτικός χώρος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 691 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών.

ΕΛΑΣ

Από την έρευνα προέκυψε και χρήση δεύτερου αποθηκευτικού χώρου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 491 απομιμητικά είδη.

Επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην κατοικία του συγκατηγορούμενου και κατασχέθηκαν 37.150 ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *