Σαρωτικές απώλειες και για τους 3 βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς  μεταξύ άλλων αμφισβητείται η ικανότητα της Fed να χαλιναγωγήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών χωρίς να ρίξει σε ύφεση την οικονομία. Η άνοδος στις αποδόσεις του αμερικανικού δεκαετούς άσκησε επίσης νέες πιέσεις.   

 O Dow Jones σημείωσε βουτιά 2%, ο S&P 500 έπεσε 3,2%,στο επίπεδο των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021, και ο Nasdaq κατρακλυκησε κατά 4,3% 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow έχασε 1,49% στις 32.409 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,20% στις 3.992 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 4,29% στις 11.623 μονάδες.

«Βλέπουμε μια σημαντική καθοδική ανατιμολόγηση της αγοράς, με βασικό οδηγό αυτής την πολιτική της Federal Reserve», δήλωσε ο Jeff Kilburg της Sanctuary Wealth. «Ο μόνος τρόπος να βρει η Wall Street το κάτω μέρος στις μετοχές βραχυπρόθεσμα είναι εάν η Fed έχει τη δυνατότητα με τα εργαλεία της να αποκλιμακώσει τα επιτόκια στα ομόλογα», πρόσθεσε.
«Αναμένουμε ότι οι αγορές θα παραμείνουν ασταθείς, με τους κινδύνους στασιμοπληθωρισμού να συνεχίζουν να αυξάνονται», έγραψε ο Maneesh Deshpande της Barclays. «Αν και δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τα απότομα ράλι της bear market, πιστεύουμε ότι η ανοδική πορεία είναι περιορισμένη».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *