Με τους χαιρετισμούς από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και του Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευστράτιου Στυλιανίδη, ξεκινά στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο και Έκθεση για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών.

Το Συνέδριο αυτό αποτελεί το πρώτο υβριδικό γεγονός αφιερωμένο στην Ψηφιακή Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών και πραγματοποιείται παράλληλα με δια ζώσης συμμετοχή και με ηλεκτρονική (virtual) μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και περιλαμβάνοντας διακεκριμένους ομιλητές από βιομηχανικούς και ερευνητικούς φορείς από την Ελλάδα , την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία.

Τα βασικά θέματα

Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

-Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Φωτονική

-3D Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά σε Λειτουργικά Προϊόντα και Λύσεις

-Προηγμένα Υλικά, Ημιαγωγοί, Ηλεκτρόδια, Υλικά Υψηλού Φραγμού Μελάνια και Βιομελάνια

-Πράσινη Ενέργεια με Ενεργειακά Αυτόνομα Συστήματα στην Ηλεκτρονική, τον Τουρισμό, τη Γεωργία , την Άμυνα κλπ

-Ενέργεια και Φωτισμός για Έξυπνα Κτίρια και Ενεργειακά Αυτόνομα και Έξυπνα Θερμοκήπια

-Κατασκευές και Διαδικασίες στα Εύκαμπτα Οργανικά &Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

-Έξυπνη και Πράσινη Μετακίνηση, Αυτοκινητοβιομηχανία

-Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT)

-Έξυπνα Υφάσματα, Μόδα και Φορέσιμες Τεχνολογίες

-Υγεία, Αισθητήρες και Βιοαισθητήρες σε Wearables, ΙοΤ, Υγεία, Γεωργία

-Έξυπνη Συσκευασία και Ασφάλεια

-Συστήματα Αυτοματισμού και Ρομποτικής για Κατασκευές Μηδενικών Σφαλμάτων

-Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά και Αυτοματισμοί

-Εργαλεία για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας και την Κυκλική Οικονομία

-Σύνδεσμοι και Clusters στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά Παγκοσμίως

-Επιχειρηματικές Δραστηριότητες στα Εύκαμπτα & Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά

-Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Εμπορικής Αξιοποίησης.

Ομιλητές και έκθεση

Μεταξύ των ομιλητών της πρώτης ημέρας είναι και ο Henri Raibenbach εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Δίκτυα, τις Επικοινωνίες ,το Περιεχόμενο και την Τεχνολογία, ο οποίος θα αναφερθεί στα projects και τις δραστηριότητες της ΕΕ σ αυτόν τον τομέα , αλλά και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται μέσω του Horizon για τα εκτυπωμένα και φορέσιμα (printed and wearable) ηλεκτρονικά και για τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές εφαρμογές.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου 13 Οκτωβρίου θα ανοίξει με τον χαιρετισμό του υφυπουργού Παιδείας Βασίλης Διγαλάκη , ενώ παρέμβαση θα κάνει και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γρηγόριος Δημητριάδης.

Εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της καινοτομίας θα αναλύσουν τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας , αλλά και της αγοράς. 

Στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου 12 και 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα παρουσιαστεί η έξυπνη ελληνική στάση λεωφορείου, η οποία κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies, αλλά και πολλά άλλα καινοτόμα προίόντα.

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *