Πρωτόκολλο συνεργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Ευγενίδου υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, κι ο προέδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου αναλαμβάνει να εκπονήσει και να καταθέσει εισήγηση για μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ευγενίδου και προσωπικά τον κ. Ευγενίδη, τόσο για τη συνολική διαχρονική προσφορά του στην πατρίδα, όσο  και για την προφορά του, ειδικότερα, στη ναυτική εκπαίδευση.

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της τηλεκπαίδευσης που λειτουργεί ήδη εδώ και μερικές μέρες, προσφέροντας σε 5.500 και πλέον σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας.

«Με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ευγενίδου και τη συνεισφορά της Microsoft, θεσμοθετήσαμε την τηλεκπαίδευση στις ναυτικές μας σχολές, διαμορφώνοντας  μια νέα, σύγχρονη πραγματικότητα» τόνισε ο υπουργός.

Όπως συμπλήρωσε, «συνεχίζουμε, με στόχο τη δημιουργία περί τα τέλη του έτους ενός νόμου πλαισίου για τη ναυτική εκπαίδευση, ώστε η ναυτιλία μας να έχει στελέχη με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν με επιτυχία  στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας.

Για εμάς, το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, είναι η μεγαλύτερη τομή και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μπορούμε να αφήσουμε στην ελληνική ναυτιλία, αλλά και στον τόπο μας».  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου επισήμανε ότι «στις δύσκολες μέρες που περνάει ο πλανήτης λόγω των τραγικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η σημερινή είναι μία ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ελπίδας, μιας και η εμπιστοσύνη που έδειξε η Πολιτεία στον διαχρονικό της εταίρο επί έξι συναπτές δεκαετίες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, δίνει τη δυνατότητα να εκπονηθεί εισήγηση στρατηγικού επιπέδου για τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Αισιοδοξίας, γιατί όλοι μαζί, με τη συνδρομή και των άλλων θεσμικών φορέων της ναυτιλίας μας, μπορούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα δημιουργήσει βέλτιστες συνθήκες απασχολησιμότητας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα αξιωματικό στην παγκόσμια ναυτιλία του αύριο, αλλά και θα βοηθήσει την ελληνική ναυτιλία να επαυξήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά τον υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ίδρυμα Ευγενίδου» κατέληξε ο κ. Ευγενίδης.

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *