Η συσκευή φοριέται στο δάχτυλο και παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία με την οποία παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τον ιδρώτα. Η τεχνολογία αυτή ενσωματώθηκε σε μια μικροσκοπική φορετή συσκευή που τοποθετείται σε κάποιο δάχτυλο του χεριού και με αυτή θα μπορεί κάποιος να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Η συσκευή λειτουργεί ακόμη και όταν κάποιος κοιμάται ή κάθεται κάπου χωρίς να κάνει κάτι και δεν παράγει πολύ ιδρώτα.

Στις δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συσκευή τοποθετημένη σε ένα δάχτυλο για δέκα ώρες μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίσει για 24ώρες ένα ρολόι. Όπως αναφέρουν όμως μπορεί κάποιος να φορέσει την συσκευή σε όλα τα δάχτυλα του άρα να παράγει δέκα φορές περισσότερη ενέργεια.

Οι ερευνητές επέλεξαν τα δάχτυλα για την δημιουργία του συστήματος επειδή είναι το σημείο του σώματος που έχει διαπιστωθεί ότι ιδρώνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δημιούργησαν ένα έξυπνο σφουγγαράκι που συλλέγει τον ιδρώτα από τα δάχτυλα και το υπόλοιπο σύστημα που αποτελείται από ένζυμα, ηλεκτρόδια και τσιπάκια προκαλεί και στην συνέχεια διαχειρίζεται τις απαραίτητες χημικές αντιδράσεις ανάμεσα στα μόρια του ιδρώτα με το γαλακτικό οξύ και το οξυγόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι αν κάποιος απλά εργάζεται σε υπολογιστή και πληκτρολογεί ή γράφει μηνύματα στο κινητό ή παίζει κάποιο μουσικό όργανο και φορά την συσκευή θα παράγει ταυτόχρονα ενέργεια για να φορτίσει μια ηλεκτρονική συσκευή. «Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που παράγουν ενέργεια από τον ιδρώτα αυτή δεν απαιτεί κανενός είδους σωματική άσκηση από τον κάτοχο της για να λειτουργεί. Αυτή η τεχνολογία ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία πιο πρακτικών, εύκολες στην χρήση αλλά και διαθέσιμες στο ευρύ κοινό φορετών συσκευών που παρέχουν κάποιου είδους υπηρεσίες στους κατόχους τους» αναφέρει ο Λου Γιν, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάςSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *