Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την προετοιμασία της νέα διάσκεψης για την στήριξη της Ουκρανίας. Όπως σημείωσαν οι δύο ηγέτες, η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Παρίσι.

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι προετοιμάσαμε τις διασκέψεις που φιλοξενεί η Γαλλία την Τρίτη: μία πρώτη, διεθνή, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της Ουκρανίας ώστε να περάσει τον χειμώνα, και μία δεύτερη με τις γαλλικές επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της χώρας», ανέφερε σε tweet του ο Γάλλος Πρόεδρος.

Με τη σειρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε ότι «Συγχρονίσαμε τις θέσεις μας πριν από την εικονική σύνοδο της G7 και την διάσκεψη υποστήριξης στο Παρίσι. Συζητήσαμε την εφαρμογή του ειρηνευτικού μας σχεδίου των δέκα σημείων, της συνεργασίας μας για την Αμυνα και την ενεργειακή σταθερότητα».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα απευθυνθεί από απόσταση στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη «για την αντοχή και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», ενώ παρών θα είναι και ο ουκρανός πρωθυπουργός.

Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν 47 χώρες, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *