Το iFixit αναλαμβάνει να πραγματοποιεί ενδελεχείς ματιές στα μοντέλα που απασχολούν την τεχνολογική επικαιρότητα, όπως συμβαίνει και με το Samsung Galaxy Fold που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις μετά από την απόφαση της κορεάτικης εταιρείας να ανακαλέσει όλες τις μονάδες του μοντέλου με την αναδιπλούμενη οθόνη. Ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η δοκιμή του iFixit είναι πως το Samsung Galaxy Fold δεν έχει προσεγμένο σχεδιασμό στην οθόνη, η οποία θεωρείται -σε γενικές γραμμές- εύθραυστη, ενώ τα κενά που εντοπίστηκαν στη ράχη του είναι τόσο μεγάλα που μπορούν να οδηγήσουν στη συγκέντρωση βρωμιάς στο εσωτερικό των κυκλωμάτων του. 

 

Το Samsung Galaxy Fold δεν έχει λανσαριστεί ακόμα επισήμως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ γίνεται λόγος για ένα μοντέλο με πολύ μεγάλη τιμή, στοιχείο που προκαλεί συζητήσεις για το πόσο βιάστηκε η Samsung προκειμένου να το δείξει στην αγορά. Ένα σημείο στο οποίο μπορεί να σταθεί κανείς είναι πως η Samsung ζήτησε την ανάκληση ακόμα και των μοντέλων του Galaxy Fold που είχε παραχωρήσει και στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου για δοκιμή. 

 

Η ετυμηγορία του iFixit είναι πως το πλαίσιο του smartphone αυτού είναι εξαιρετικά εύθραυστο, κάτι που φαίνεται να χειροτερεύει όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί κανείς. Το Samsung Galaxy Fold αποδείχθηκε πως είναι δύσκολο στην επισκευή εάν κανείς προσπαθήσει να προσεγγίσει τα εσωτερικά του μέρη, ενώ με την ματιά στο εσωτερικό του φάνηκε πως υπάρχουν δύο μπαταρίες, η μία εκ των οποίων κοιτά μπροστά και η άλλη προς τα πίσω. Οι δύο μπαταρίες αυτές είναι κολλημένες μεταξύ τους, με έναν τρόπο που το iFixit θεωρεί ότι δεν εγγυάται την αντοχή τους στην πολύχρονη χρήση. 

 

Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γιατί η Samsung δεν ήταν πιο προσεκτική στη διαδικασία κατασκευής αυτού του τόσο πολυδιαφημισμένου και αναμενόμενου μοντέλου της, κινδυνεύοντας να κατηγορηθεί πως επαναλαμβάνει λάθη του παρελθόντος. 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάςSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *