Στη φωτογραφία εικονίζεται το φυτό μηδική που όπως φαίνεται μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό διατροφικό πολυεργαλείο για την επιβίωση του ανθρώπου στον Άρη

Θεωρείται δεδομένο ότι εντός της προσεχούς δεκαετίας η ανθρωπότητα θα είναι τεχνικά σε θέση να στείλει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Η επιστημονική κοινότητα έχει ξεκινήσει ένα παράλληλο αγώνα δρόμου για να βρει τρόπους που θα επιτρέψουν στον άνθρωπο όχι μόνο να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη αλλά να μπορέσει να ζήσει εκεί.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία καταλυμάτων που θα προσφέρουν ασφάλεια, τεχνολογίες δημιουργίας οξυγόνου, νερού και καυσίμων και φυσικά τρόπους παραγωγής φρέσκων τροφίμων. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση PLoS OΝΕ ερευνητές με επικεφαλής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα στις ΗΠΑ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων που πραγματοποίησαν για την καλλιέργεια φυτών σε αρειανό περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν υπάρχει ένα φυτό που όχι μόνο μπορεί να αναπτυχθεί στο αρειανό έδαφος αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τόσο ως λίπασμα για καλλιέργεια άλλων τροφίμων όσο και ως μέσο αφαλάτωσης νερού. Πρόκειται για τη μηδική (τριφύλλι πολυετές) είναι ένα πολυετές όσπριο που σχηματίζει μπλε με μοβ λουλούδια. Το φυτό που ειναι γνωστό επίσης με την ονομασία «Αλφαλφα» άνήκει στην οικογένεια Fabaceae (η οικογένεια που περιλαμβάνει φασόλια και αρακά). Είναι η πιο σημαντική κτηνοτροφική καλλιέργεια στον κόσμο. Πρόκειται για ένα φυτό ιδιαίτερα προσαρμόσιμο στις καιρικές συνθήκες και είναι ανθεκτικό στη ξηρασία.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι στα πειράματα που έκαναν το φυτό αυτό εκτός από τη δική του καλλιέργεια έδειξε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για να καλλιεργούνται ρέβες (γογγύλια), μαρούλια και ραπανάκια.

Προτεινόμενα για εσάς
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *