Σε υποτονικό κλίμα έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να προσπαθούν να μαντέψουν πως θα πάει το επόμενο τρίμηνο, μετά τις μεγάλες απώλειες του πρώτου, εν μέσω ενδείξεων για ύφεση της οικονομίας. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,3%. Ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,1% ή με 37 μονάδες βάσης, αφού όμως στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσίασε αυξομειώσεις της τάξης των 100 μονάδων. 

Ανάσα έδωσε η πτώση του αργού κάτω από τα 100 δολάρια, στον απόηχο της  απελευθέρωσης τεράστιας ποσότητας πετρελαίου που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τα στρατηγικά αποθέματα. 

Οι επενδυτές προσπαθούν επίσης να αποτιμήσουν τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία προσέθεσε 431.000 νέες θέσεις εργασίας το Μάρτιο. Τα στοιχεία ήταν ελαφρώς κατώτερα των 490.000 θέσεων εργασίας που είχαν προβλέψει αναλυτές του Dow Jones, αν και καλύτερα από τις χειρότερες εκτιμήσεις. 

«Με ορισμένους δείκτες που καταγράφουν το κλίμα να δείχνουν προς τα χειρότερα, τα στοιχεία για την απασχόληση ήταν μεν κατώτερα του αναμενομένου, όμως όχι και τόσο άσχημα για να προκαλέσουν ανησυχία. Οι κενές θέσεις εργασίας εξακολουθούν να καλύπτονται και ο ρυθμός αύξησης των μισθών παραμένει δυναμικός, γεγονός που σημαίνει ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής. Το κλειδί θα είναι ο αντίκτυπος στην αγορά εργασίας και στην οικονομία γενικότερα, καθώς τα επιτόκια τείνουν να αυξηθούν και η ανάπτυξη να επιβραδυνθεί», αναφέρει αναλυτής της Premier Miton Investors.

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών σημείωσαν άνοδο, με τη μετοχή της Freeport-McMoRan να ενισχύεται 2%. Οι μετοχές του κλάδου υγείας και ενέργειας σημείωσαν επίσης υψηλές επιδόσεις. Άνοδο κατέγραψαν και οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, μετά το δημοσίευμα που θέλει την Κίνα να εξετάζει να μοιραστεί ελεγκτικολογιστικά στοιχεία επιχειρήσεων με ξένες ρυθμιστικές αρχές. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις κινήσεις της αγοράς ομολόγων με την αντιστροφή στην καμπύλη των αποδόσεων, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένους επενδυτές, πρόκειται για ένδειξη ότι η οικονομία οδεύει προς πιθανή ύφεση, παρότι μία αντιστραμένη καμπύλη απόδοσης δεν προβλέπει επακριβώς πότε θα συμβεί η ύφεση και η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό μπορεί να απέχει ένα χρόνο ίσως και περισσότερο. 

 naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *