Στόχος η προστασία τους από τις «παγίδες» του διαδικτύου

Σχέδια για μία έκδοσή του που θα αφορά παιδιά κάτω των 13 ετών κάνει το Instagram, με στόχο την προστασία τους από τις κακοτοπιές που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μέρος της λύσης είναι να δημιουργήσουμε μία έκδοση του Instagram για τους νέους ή τα παιδιά, όπου οι γονείς θα έχουν διαφάνεια ή έλεγχο», ανέφερε ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Adam Mosseri, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Facebook, Joe Osbourne, είπε τα εξής: «Είναι ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε. Ολοένα και περισσότερο τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους αν μπορούν να συμμετέχουν σε εφαρμογές που έχουν και οι φίλοι τους.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε κοιτάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προϊόντα – όπως κάναμε με το Messenger Kids – το οποίο είναι κατάλληλο για τα παιδιά και το διαχειρίζονται γονείς. Εξερευνούμε το να φέρουμε την εμπειρία του Instagram υπό τον έλεγχο των γονέων, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν συνδεδεμένα με τους φίλους τους, να αποκτήσουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και άλλα».

Υπενθυμίζεται πως το Messenger Kids ξεκίνησε το 2017 και απευθυνόταν σε παιδιά 6-12 ετών. Το 2019 ένα bug επέτρεψε στα παιδιά να συμμετέχουν σε chat groups με ξένους, κάτι που διόρθωσε σιωπηλά το Facebook λέγοντας πως επηρέασε «ένα μικρό αριθμό» χρηστών.

Σχετικά Tags
Instagram


Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *